El Cicle

 

El Cicle de Cinema Català va néixer ja fa 10 anys com una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell. Durant aquests anys molts dels protagonistes d’aquest cinema han passat per Sabadell, on han presentat la seva feina i han reflexionat sobre la situació del cinema català.

 
Coincidint amb aquesta desena edició, l’Ajuntament de Sabadell, que col·laborava en la realització del cicle des de l’inici, s’ha fet càrrec de l’organització.  


En el programa que presentem enguany —dissenyat i coordinat per Cineclub Sabadell—, s’ha volgut posar l’accent en el paper fonamental dels sistemes de producció del cinema català els darrers anys, els quals són indissociables del resultat final dels films i, per tant, són també el suport que permet als autors transmetre la seva manera d’entendre el cinema i allò que volen dir a través seu.


Les propostes de l’última generació de directors catalans fan possible una selecció que, a més  d’oferir-nos un estimulant recorregut per un cinema fresc i innovador, contribueixen a reflexionar sobre els processos de producció i a aclarir de quina manera idees i mitjans s’han condicionat mútuament des del ressorgiment del cinema català a les acaballes del franquisme.


També s’ha volgut considerar la proximitat entre el nou documental català i algunes produccions catalanes de la transició i l’interès que han mostrat els joves realitzadors per la recuperació del cinema d’autor, com a resultat de la implicació en la producció d’universitats i escoles de cinema sorgides a finals dels vuitanta.