PROJECCIONS

 

Alícia a l'Espanya de les meravelles (1978)

2009-10-20 22:00
Director: Jordi Feliu. Sinopsi: Una tarda estiuenca, Alícia s’adorm profundament a prop d’un riu. Quan creu que s’ha despertat, veu l’eròtica figura d’una conilleta negra de formes humanes que fuig precipitadament pel bosc. Tot empaitant-la, recorrerà quaranta anys de la història recent d’Espanya: els de la dictadura franquista. Durada: 100 min.
Conferència inicial a càrrec de Lluís Bonet Mojica: "Situació del cinema català, ara".

Col·loqui amb el director després de la pel·lícula.

Tres dies amb la família (2009) 

2009-10-29 20:15
Directora: Mar Coll. Sinopsi: Léa ha de viatjar sobtadament a Girona, on el seu avi patern acaba de morir. Allà l’espera la seva família, que pràcticament no ha vist des que se’n va anar a l’estranger. La mort del patriarca dels Vich i Carbó és l’excusa perfecta per enfrontar la convivència entre els seus descendents. Durada: 85 min.
Presentació a càrrec de la directora i l'actor Francesc Orella.

Nedar (2008)

2009-10-29 22:30
Directora: Carla Subirana. Sinopsi: L'avi de la Carla Subirana va ser afusellat i en acabar la Guerra Civil ningú va tornar a saber res d'ell. La pel·lícula proposa un viatge personal que reflexiona sobre la pèrdua de la memòria i la recerca de la pròpia identitat a través de la reconstrucció del passat. Un passat desconegut, un passat que s'escapa, que es perd en el present: un avi afusellat el 1940, una àvia que va morir d'Alzheimer i una mare que pateix la mateixa malaltia. I és que totes les famílies guarden secrets. Durada: 90 min.
Presentació a càrrec de la directora i col·loqui, després de la pel·lícula.
 

Curtmetratges: escoles de cinema catalanes (2008-2009)

2009-11-03 22:00

Conferència inicial a càrrec d'Eulàlia Iglesias: "Planters i tendències, les escoles de Cinema a Catalunya".

Selecció de vuit curtmetratges realitzats per estudiants de cinema de l'ESCAC i la Universitat Pompeu Fabra. Projecció en DVD.

El somni (2008)

2009-11-12 20:15
Director: Christophe Farnarier Sinopsi: Des de la nit dels temps, un home camina davant el seu ramat al ritme de les estacions. El pastor transhumant pertany al nostre imaginari col·lectiu. Joan “el pipa” és un dels últims representants d'una tradició mil·lenària. L'acompanyem al llarg del seu darrer viatge cap al Pirineu català. Durada: 77 min.
Presentació a càrrec de Sergi Díez, muntador de la pel·lícula.
 

La terra habitada (2008)

2009-11-12 22:30
Directora: Anna Sanmartí. Sinopsi: Comença el viatge. Enrere queda una acumulació de sons i d’imatges on les coses perden el nom. Un tren ens porta lluny. A Mongòlia. Pel camí, rostres desconeguts, noves melodies, gestos que es confonen amb el paisatge. Trobar-se en una terra estranya, moure's amb ella. A cada pas, el nostre destí s'esvaeix i ens empeny a seguir, tot desvet-llant el sentit que sempre ha estat allà, que emergeix en el simple existir: una terra que despullant-se s’omple d'ella mateixa i ens habita. I des d'aquí, potser, recuperar aquell indret des d'on tornar a mirar. Durada: 71 min.
Presentació a càrrec de la directora.

Màscares (2008)

2009-11-17 22:00
Directors: Elisabet Cabeza i Esteve Riambau. Sinopsi: Josep Ma Pou ha permès que una càmera filmi el procés de preparació de Su seguro servidor: Orson Welles, obra original del nord-americà Richard France on es recreen els darrers dies de la vida del genial cineasta Orson Welles. La pel·lícula descriu el procés de creació del personatge des de l’inici fins al dia de l’estrena de l’obra. Durada: 90 min.
Presentació i col·loqui amb els directors.